News

Sun 11 Nov 2012

Wer nicht denken will fliegt raus

Group exhibition at Odapark NL
Private View: 18 November 2012
Exhibition: 19 November 2012 – 3 March 2013

Theo Lenders (1955 – 2011)

Odapark presenteert van 21 november 2012 tot en met 3 maart 2013 een tentoonstelling voor en over Theo Lenders, beeldend kunstenaar en gezichtsbepalend curator van Odapark, die 13 september 2011 overleed aan een hartstilstand.

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van deze tentoonstelling op zondag 18 november 2012 om 15.30 uur in het Theehuis van Odapark. Guido Wevers, artistiek leider van Maastricht Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en goede vriend van Theo Lenders, opent de tentoonstelling.
‘Wer nicht denken will fliegt raus…’, een statement en multiple kunstwerk van Joseph Beuys, werd voor Theo een leidraad in beeldende kunst. Het is ook te zien als een typering van zijn persoon: nooit schuwde hij om openlijk stelling te nemen en discussie op te roepen. De tentoonstelling omvat, in wisselende samenstelling, werken van kunstenaars met wie Theo voor Odapark graag samenwerkte of die hij nog eens aan het publiek had willen tonen. Daarnaast worden onder meer films, video’s en muziek gepresenteerd die voor hem inspiratiebronnen waren in zijn keuzes voor en visies op beeldende kunst.

De tentoonstelling vindt plaats in de Projectruimte, het Theehuis en Beeldenbos van Odapark, center for contemporary art te Venray. Boven op de trappen van het Odapaviljoen wordt voor deze gelegenheid een extra ruimte gecreëerd: ‘Theo’s hoofdgebouw’. Het biedt een inkijkje in Theo’s gedachtenwereld aan de hand van zijn persoonlijke verzamelingen. De bezoeker zal eerst hier doorheen moeten alvorens de tentoonstelling te kunnen bezoeken. Wie niet wil nadenken, vliegt er dus niet uit, maar komt er deze keer eenvoudigweg niet in…

Tijdens de tentoonstelling is werk te zien van: Shaun Doyle & Mally Mallinson, Mitsy Groenendijk, Erik Habets, Kristof Kintera, Andrea Lehmann, Theo Lenders, Edward Lipski, David Lynch, Keetje Mans, Aernout Mik, Johan Muyle, Heli Rekula, Tanja Ritterbex, Rob Scholte, Helmut Smits en Bas de Wit.

ODAPARK
center for contemporary art
Merseloseweg 117 5801 CC Venray

www.odapark.nl
info@odapark.nl
0031 (0)478 – 51 36 90

openingstijden:
woensdag t/m zondag
11.00 – 17.00 uur

» «